MeniIskalnik

Nov vozni red privoza smer Medvedjek

S strani avtobusnega prevoznika smo bili obveščeni, da s ponedeljkom, 28. 11. 2016, prične veljati nov vozni red jutranjega privoza v šolo iz smeri Medvedjek-Stehanja vas-Martinja vas-Žubina-Veliki Gaber. Avtobus bo na vsako postaj prišel 8 minut kasneje, saj bo ob 6.40 krenil iz Medvedjeka.

Jesenska zbiralna akcija starega papirja

V sredo, 26. 10. 2016, bo od 7.00-15.00 potekala zbiralna akcija starega papirja. Zabojnik bo stal pred vhodom v šolo. K akciji vabljeni vsi krajani.

Kateri razred ga bo zbral največ?

 

Cesta zapora - obvoz avtobusa

Od torka, 25. 10., do petka, 28. 10., bo odvoz iz šole v smeri Šentlovcernc imel obvoz zaradi gradbenih del na cesti v Martinji vas.

Avtobus bo otroke odložil v Šentlovrencu (tudi za Martinjo vas) ter nato nadaljeval pot v smeri Velike Loke ter nato zavil proti Stehanji vasi. Če vašemu otroku ustreza, da zapusti avtobus na drugi postaji, na tej krožni poti, mu prosim povejte.

Jutranji dovozi bodo potekali po ustavljenem voznem redu, saj se zapora cesta začne vsak dan ob 7h-17h.

Hvala za razumevanje.

5. obletnica Rastoče knjige

Društvo upokojencev Veliki Gaber in učenci Osnovne šole Veliki Gaber vas vabimo v četrtek, 27. 10. 2016, ob 17. uri na prireditev ob 5. obletnici Rastoče knjige Veliki Gaber z okolico v Dom krajanov Veliki Gaber.

Rastoča knjiga bo ob 5. obletnici dobila novega člana, nekdanjega župnika gospoda Cirila Oražma, ki je s svojim delovanjem v Velikem Gabru pripomogel k razvoju in prepoznavnosti kraja.

Najem telovadnice

V šolski telovadnici je še nekaj prostih terminov za izvedbo različnih oblik rekreacije za odrasle in otroke v popoldanskem in večernem času. Telovadnico lahko uporabljate za igranje košarke, odbojke, badmintona, namiznega tenisa, aerobike in drugih podobnih vadb ... Če vas zanima najem, se obrnite na tajništvo šole, ki vam bo predstavilo prostore in vas seznanilo s prostimi termini.

Športni dan za celotno šolo

 V sredo, 5. 10. 2016, bodo imeli učenci OŠ Veliki Gaber dan dejavnosti – športni dan: Pohod po Zorčevih poteh. Pridružili se nam bodo tudi občani iz društva upokojencev. Vabljeni pa tudi ostali občani.

Zbor bo pred šolo ob 7:50. Učenci naj bodo ustrezno obuti (jutranja rosa) in oblečeni (rezervna majica, nogavice), s seboj naj imajo manjši nahrbtnik za malico, sadje in vodo (malico dobijo v šoli, lahko pa imajo tudi dodatno, sladkarije in sladko pijačo naj pustijo doma), kapo in sončna očala. Že doma se naj  zaščitijo pred klopi in soncem.

Ogled košarkaške tekme v Ljubljani

Učencem želimo ponuditi pester izbor obšolskih aktivnosti, zato bomo v ponedeljek, 3. 10., zainteresirane učence od 6.-9. razreda peljali na ogled košarkaške tekme lige ABA med Union Olimpijo in Krko, ki bo v Ljubljani. Učenci so prejeli obvestilo in prijavnico, katero naj vrnejo učitelju športne vzgoje.  Odhod izpred šole bo ob 16.30.  

Prvi roditeljski sestanek

Prvi roditeljski sestanek bomo imeli že prihodnji teden. In sicer v sredo, 7. 9. 2016, od 6. - 9. razreda in v četrtek, 8. 9. 2016, od 2.- 5. razreda. Uro začetka pa vam bo sporočil razrednik z vabilom.

Prvi šolski dan

V četrtek, 1. 9. 2016, bo pričetek novega šolskega leta. Učenci prvega razreda imajo s starši sprejem v avli šole ob 10. uri.

Ostali učenci od 2.-9. razreda pričnejo s poukom ob 8.30, kjer jih bodo na šolskem igrišču sprejeli razredniki in jih pospremili v matične učilnice. Učenci bodo imeli 5 uvodnih ur pouka, do 12.35. Za prvi dan potrebujejo torbo, copate, beležko in pisalo. Za te učence bo organizirana tudi malica in seveda tudi kosilo za vse, ki so se na kosilo prijavili za novo šolsko leto že v juniju.

Strani