MeniIskalnik

Športni dan za celotno šolo

 V sredo, 5. 10. 2016, bodo imeli učenci OŠ Veliki Gaber dan dejavnosti – športni dan: Pohod po Zorčevih poteh. Pridružili se nam bodo tudi občani iz društva upokojencev. Vabljeni pa tudi ostali občani.

Zbor bo pred šolo ob 7:50. Učenci naj bodo ustrezno obuti (jutranja rosa) in oblečeni (rezervna majica, nogavice), s seboj naj imajo manjši nahrbtnik za malico, sadje in vodo (malico dobijo v šoli, lahko pa imajo tudi dodatno, sladkarije in sladko pijačo naj pustijo doma), kapo in sončna očala. Že doma se naj  zaščitijo pred klopi in soncem.

Jutranje varstvo in OPB bosta organizirana kot običajno. Za učence od 7.-9. razreda ta dan ne bo kosila, saj se bodo kasneje vrnili v šolo.

 

Odhod: ob 8:20 - 1. triada  povratek: ob 12:15

                8:10 – 2. triada povratek: ob 12:30

                8:00 – 3. triada povratek: ob 13:30.

Izpeljava:

Tretja triada se odpravi izpred šole ob 8:00 v smer Žubina skozi vas Senovo na Primskovo. Na Primskovem so znamenite tri cerkve:- sv. Petra, kjer  je grobnica grofov Bogenšperskih, cerkev sv. Miklavža in cerkev Marijinega rojstva. Tu so še ostanki gradišča – ostanki trojnega obzidja iz časov turških upadov. Na Primskovem pa je dolga leta deloval tudi znani zdravilec- homeopat Jurij  Humar. Učenci se po prestavitvi posebnosti tamkajšnjega gospoda župnika vračajo po krajši poti skozi Mengeš, Bratnice po cesti v Veliki Gaber.

Druga triada se odpravi izpred šole ob 8:10 proti Stranjem na Šentjurje skozi Bratnice do Mišjega Dola. Tam si ogledajo cerkev sv. Lucije, v kateri so shranjene tretje najstarejše še delujoče prenosne orgle v Evropi. Po postanku in predstavitvi posebnosti gospe se skozi Bratnice vračajo v Veliki Gaber. (prihod nazaj predvidoma ob 12:30)

Prva triada odhod izpred šole ob 8:20 v smeri Mali Gaber, Požarnico do Goršetovega mlina, kjer si bodo ogledali nekaj ostankov in slikovno predstavitev ter poslušali razlago gospodarja. Po  cesti ob reki Temenici, skozi Stranje se bodo vrnili v šolo.