MeniIskalnik

Utrinki

Prvi dan CŠOD Bohinj

Sedmošolci so po začetnih sprostitvenih dejavnostih  spoznavali geografske značilnosti Bohinja. Po večerji pa so se odpravili na nočni pohod. Nekaj fotografij je nastalo pred spanjem. 

NA KMETIJI JE LEPO,…

V mesecu novembru Mucke spoznavamo delo in življenje na kmetiji.

Obisk slovenskega knjižnega sejma

Za nami je obisk slovenskega knjižnega sejma. Obiskalo ga je 21 učencev od 6. do 9. razreda skupaj s knjižničarkama Andrejo Jaklič in Miro Grahek. Tokrat smo združili moči z OŠ Šentrupert in si ga ogledali skupaj z nekaterimi učenci njihove šole. Vsak je lahko našel nekaj zase in svobodno brskal med policami založb, katerih knjige so mu najbolj všeč. Učencem so popoldne še polepšali trije slovenski igralci, ki so se mudili na istih krajih kot mi. Srečali so igralko Tjašo Železnik, Jana Bučarja in Alojza Sveteta.

KUŽKI RAZISKUJEMO AFRIKO

V skupini Kužki smo v oktobru in novembru spoznavali vročo Afriko. 

Projekt rastem s knjigo - 7. razred

Danes, 23. 11. 2016, so bili naši sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo skupaj s sedmošolci sosednjih šol v Knjižnici Pavla Golie Trebnje. Tam so pripravili zanimive vsebine s področja domoznanstva in predstavili splošno knjižnico. Učenci so se naučili tudi osnov uporabe COBISS-a, za piko na i pa jim je knjižničarka predstavila nekaj dobrih knjig, ki jih toplo priporoča za branje. Vsi učenci so prejeli knjižno darilo avtorja Vinka Möderndorferja Kit na plaži, dva izvoda pa so podarili tudi šolski knjižnici.

5. obletnica FS Večerna zarja

V soboto, 19. 11. 2016, je naša telovadnica gostila 5. obletnico folklorne skupine Večerna zarja, ki deluje v okviru društva upokojencev Veliki Gaber. Nastopile so gostujoče folklorne skupine, tamburaški orkester, harmonikaši in pevci. Čudovito praznovaje so dopolnili tudi učenci naše šole, ki delujejo pod mentorstvo učiteljice Tanje Korošec, s harmoniko pa jih spremlja sodelavka Petra Pograjc. Se že veselimo novih nastopov mladih folkloristov. Čestitke mentorici.

 

Dan slovenske hrane 2016 in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. 11. 2016, na dan slovenske hrane, smo že šesto leto zapored obeležili projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je izboljšanje lokalne samooskrbe ter spodbujanje domače pridelave in predelave.

LOVEC NA OBISKU

Otroci skupine Zajčki letošnje šolsko leto spoznavajo slovenske zaščitene živali.

Pikapolonice jeseni

Otroci in vzgojiteljice skupine Pikapolonice, ki smo se s septembrom na novo uvajali v vrtcu, smo do meseca novembra že veliko ustvarjali, spoznali, se naučili in spoznali.

POHOD NA NANOS

Po deževnem tednu nas je v soboto, 22. 10. 2016 cici planince in njihove starše razveselilo lepo vreme. Zbralo se  nas je 30 cici planincev z ostalimi družinskimi člani.

Strani