MeniIskalnik

KUŽKI RAZISKUJEMO AFRIKO

V skupini Kužki smo v oktobru in novembru spoznavali vročo Afriko. Pogledali smo, kje na zemeljski obli leži njeno ozemlje- uporabili smo zemljevid sveta in globus. Ogledali smo si zgodbo o afriškem dečku Nangiru. Pripravili smo si afriški kotiček, v katerem se zelo radi igramo.

In kaj vse smo še počeli! Po bližje smo spoznali tri živali- žirafo, slona in leva. Likovno smo jih upodabljali na različne načine, oponašali smo njihovo gibanje in oglašanje, celo pri »dnevih za šolo« so bili z nami. Z njihovo pomočjo smo utrjevali barve in štetje do 10, najbolj zanimivi pa so bili seveda vzorci in zaporedja.

Prebirali smo afriške ljudske pravljice, Jurija Murija v Afriki, Elmerja, seveda pa nas je skozi svoje popotovanje po Afriki vodila tudi Tippi s svojo knjigo Moja Afrika. In veste, kdo nas na našem potepanju spremlja sedaj? Opica Nana.

Že dva meseca nas v vrtcu spremlja tudi afriška glasba in ritem. Pojemo pesmi, si ob njih ploskamo in uporabljamo različne inštrumente. Naša Petra pa nam je predstavila tudi zanimiv inštrument boomwhacker, s katerimi izvajamo različne ritme in spremljamo afriške pesmi.

Vsi smo bili zelo radovedni, kaj bomo spoznali o Afriki. Že na začetku smo zapisali, kaj želimo izvedeti in kot vidite, počasi odkrivamo odgovore na ta vprašanja. Ker pa je vprašanj še veliko, bomo na njih odgovarjali še cel december. Takrat se bomo posvetili načinu življenja na tej revni celini in poskušali tudi sami pomagati afriškim otrokom.

Spoznavanje Afrike nam je všeč, le želimo si še, da bi jo lahko obiskali. Bomo pa sigurno v mesecu januarju s prstom po našem globusu poiskali še kakšen delček sveta in ga bolje spoznali. 

 

Strokovne delavke skupine

 

Slike: